Пътнически влак от София за Пловдив и маневрен локомотив се

...
 Пътнически влак от София за Пловдив и маневрен локомотив се
Коментари Харесай

Сблъсъкът на Централна гара: На машиниста на локомотива е съобщено, че пред него има влак

 

Пътнически трен от София за Пловдив и маневрен локомотив се удариха на първи коловоз на Централна гара в столицата през вчерашния ден след 16:00 часа. 12 души са потърпевши при случая. Част от тях са прегледани на място.  Четирима са откарани в лечебни заведения – двама в „ Пирогов “, един в ИСУЛ и един във ВМА.

Тече следствие за конфликта на влаковете в София. Ако се откри, че машинистът на маневрения локомотив е отговорен, ще бъде отхвърлен от служба. Според данните все още на него му е прилошало.

Пред bTV Бойчо Скробански, заместник-председател на УС на Националния ръб за разследване на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз, даде извънредна информация за случая.

 Два влака сe удариха на Централна гара в София, има ранени (СНИМКИ+ВИДЕО) 7 мин. Два влака сe удариха на Централна гара в София, има ранени (СНИМКИ+ВИДЕО)  Схемата със обществени помощи във Англия: До дни се чакат присъди за българите 3 мин. Схемата със обществени помощи във Англия: До дни се чакат присъди за българите  След рестриктивните мерки в пандемията от COVID-19: Бум на петата болест в Европа 3 мин. След рестриктивните мерки в пандемията от COVID-19: Бум на петата болест в Европа  Дърво падна и смачка кола до Пето РПУ в София (СНИМКИ) 2 мин. Дърво падна и смачка кола до Пето РПУ в София (СНИМКИ)  Хаос в жп превоза: Проблем на Централна гара аргументи големи закъснения и блокира пасажери 2 мин. Хаос в жп превоза: Проблем на Централна гара аргументи големи закъснения и блокира пасажери  Въоръжен обир в кметството в Шивачево 2 мин. Въоръжен обир в кметството в Шивачево  Два влака сe удариха на Централна гара в София, има ранени (СНИМКИ+ВИДЕО) 7 мин. Два влака сe удариха на Централна гара в София, има ранени (СНИМКИ+ВИДЕО)  Схемата със обществени помощи във Англия: До дни се чакат присъди за българите 3 мин. Схемата със обществени помощи във Англия: До дни се чакат присъди за българите  След рестриктивните мерки в пандемията от COVID-19: Бум на петата болест в Европа 3 мин. След рестриктивните мерки в пандемията от COVID-19: Бум на петата болест в Европа  Дърво падна и смачка кола до Пето РПУ в София (СНИМКИ) 2 мин. Дърво падна и смачка кола до Пето РПУ в София (СНИМКИ)  Хаос в жп превоза: Проблем на Централна гара аргументи големи закъснения и блокира пасажери 2 мин. Хаос в жп превоза: Проблем на Централна гара аргументи големи закъснения и блокира пасажери  Въоръжен обир в кметството в Шивачево 2 мин. Въоръжен обир в кметството в Шивачево

„ Маневреният състав, който излиза от техническа гара „ Надежда “, е локомотив с три теглени вагона по квалифициран маршрут за първи коловоз на Централна гара София. На машиниста е било обявено, че идва върху състав от трен – т.е. коловозът пред него е ангажиран “, уточни той.

Той уточни, че измежду потърпевшите е имало и такива с отворени рани

По непотвърдена информация 30 метра преди удара му е обявено, че влиза върху трен. Машинистът е бил задължен да спре.

„ В момента на удара целият състав на пътническия трен е изместен 15 метра напред. Служители на БДЖ и пасажери от влака за Пловдив са с пострадвания. Ударът е зародил към 16:36 часа. Пътническият трен е просрочен, след това ще се обясни за какво. Видях, че на последния вагон няма забележими провали. По локомотива има побитости и деформации “, разяснява Скробански.

На място са пристигнали 6 коли за спешна помощ, на единия от машинистите му е прилошало

Скоростомерната лента е свалена в наличието на представители на Националната следствена работа. Скоростта ще бъде открита.

Експертизи – механически и психо-медицински, ще откриват какво тъкмо се е случвало.

Влаковете на Централна гара в София към този момент се движат по разписание.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР